‘Achter de geraniums is wel het goedkoopst’ ~ Ouderen en verborgen armoede

Voorjaar 2013 Ouderen en verborgen armoede_voorkant

 

‘Achter de geraniums is het wel het goedkoopst’
Franciscaanse Gideonsbende vraagt aandacht voor ouderen en verborgen armoede

De franciscaanse Gideonsbende is een nieuwe actie gestart. Vooral onder ouderen blijkt de laatste jaren mede door allerlei maatregelen en bezuinigingen veel ´stille´ of verborgen armoede te heersen. Verborgen armoede is armoede die niet zichtbaar is of durft te zijn. Vooral onder ouderen blijkt de laatste jaren mede door allerlei maatregelen en bezuinigingen veel ‘stille’ of verborgen armoede te heersen. De franciscaanse Gideonsbende roept op: tot het delen in de lentevreugde juist daar waar het ontbreekt aan deze vreugde vanwege verborgen armoede. Breng een potje of mandje met bloeiende narcissen naar iemand in je omgeving. Vanachter de geraniums, want dat is altijd nog het goedkoopst, op naar het leven vieren. Samen genieten van opkomende bloemen die veerkracht en groeikracht symboliseren.

De Gideonsbende roept op om bloeiende narcissen naar iemand in je omgeving te brengen. Vanachter de geraniums, want dat is altijd nog het goedkoopst, op naar het leven vieren. Samen genieten van opkomende bloemen die veerkracht en groeikracht symboliseren.

  • Nodig iemand uit voor een kopje koffie
  • Trek er samen op uit en/of geef een treinreiskaartje cadeau
  • Neem contact op met plaatselijke diaconale groepen in gemeenten/parochies of de plaatselijke KBO-afdelingen

Meer weten en doen?

KBO:
www.uniekbo.nl/oudereninactie voor handtekeningenactie tegen belastingverhoging voor 65-plussers en ondersteuning bij het invullen van belastingformulieren: www.belastingservice.org of Unie KBO: 0900-8212183

Werkgroep Arme Kant van Nederland:
www.armekant-eva.nl / info@armekant-eva.nl / 073-6121939

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven