Veertigdagentijd challenge – week 1

Optimisme, kletspraatjes en ziekteverhalen

De veertigdagentijd is officieel begonnen. En daarmee ook onze challenge om in de veertigdagentijd geen nieuws te volgen. Moet ik dan helemaal afgezonderd van de rest van de wereld leven? Natuurlijk niet! Het gaat er in deze challenge voornamelijk om om je aandacht te verleggen. En daar helpen bij graag bij. Of het je nu gaat om meer optimistische verhalen te volgen, meer oog de krijgen voor je nabije omgeving of de echte verhalen te horen die in het nieuws van alledag niet verteld worden. Wij hebben voor elk wat wils. Benieuwd wat er in het vooruitzicht ligt? Columnist Ilse Ariëns van Genoeg deed in 2015 al deze veertigdagentijd challenge en deed verslag. Haar columns over die ervaring lees je hier.

Kijktip

  • Tomorrow; In deze optimistische klimaatdocumentaire wordt gezocht naar kleinschalige lokale oplossingen voor grote problemen. Over heel de wereld zijn er al genoeg initiatieven te vinden.

Leestips

Luistertip

  • Ziek – de podcast; In deze podcast komt in iedere aflevering iemand aan het woord over zijn/haar ziekte en de daaraan verbonden maatschappelijke problemen.

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven