Veertigdagentijd challenge – week 3

Een verlegde blik

De veertigdagentijd is nu al twee weken aan de gang. De wereld is nog steeds in de ban van het coronavirus. Zelfs als je je geheel onthoudt van het nieuws, zul je toch verhalen over de maatregelen en verspreiding hebben gehoord. Onze inspiratiebron voor deze challenge, Rolf Dobelli, zegt daarover dat als het er echt toe doet, je ervanzelf wel over hoort.

Ook deze week voeden wij je weer graag met nieuwe achtergrondverhalen.

Kijktip

  • Ik ben geen probleemkind, ik ben een uitdaging; In deze documentaire volg je jongeren met gedragsproblemen uit gesloten jeugdinrichting ‘Transferium’ op hun weg naar vrijheid.
  • Leftover Women; In deze documentaire kijk je mee in de levens van drie professioneel succesvolle Chinese vrouwen. Hoe gaan zij om met de door de eenkindpolitiek gecreëerde druk voor vrouwen om te huwen?
  • Mevrouw Faber; Waar denk je aan als je aan het woord ‘Transvrouw’ denkt? Vast niet aan de nuchtere Friese trucker Harriette. In deze documentaire wordt het fenomeen ‘transgender’ vanuit de kern verteld. Hoe is en wordt Harriettes transitie door haar, haar vrouw en haar collega’s ervaren?

Leestips

  • Moeder Natuur; In dit boek onderzoekt Wouter Oudemans welke wetmatigheden ten grondslag liggen aan alles wat bestaat. Een controversiële blik op de schepping.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven