Veertigdagentijd challenge – week 4

Ongehoord of vergeten?

Ook wie geen nieuws volgt, zal inmiddels op de hoogte zijn van het coronavirus, hamsteraars en de gevolgen van de maatregelen voor werkgevers, zzp’ers en mensen met een nulurencontract. Op Facebook en Instagram delen mensen hun verhalen en frustraties. Maar deze zorgen en angsten krijgen ook een antwoord. Er wordt digitale kunst gemaakt, mensen bieden aan om boodschappen te doen voor buren of op te passen op thuiszittende kinderen. Er worden digitale dansfeestjes gegeven, er is een digitale bioscoop opgezet die nagesprekken voor kijkers faciliteert, en verschillende yogascholen bieden live lessen via Facebook aan.

Ook deze week voeden wij je weer graag met nieuwe achtergrondverhalen.

Luistertip

  • Ongehoorden en ongehoorzamen; In de podcastserie, die deze week verschenen is, worden verhalen uit het Midden-Oosten verteld. In landen waar stemmen niet gehoord worden, is er genoeg dappers, ontroerends en ongehoorzaams te vinden.

Leestip

  • Als u hamstert, doe het dan bijbels; In dit artikel reflecteert theoloog Alain Verheij vanuit Bijbelverhalen op de reacties van mensen op de coronamaatregelen. In deze verhalen komen angst, onmacht en kwetsbaarheid voor. Het zijn gevoelens van alle tijden. De Bijbel biedt aanknopingspunten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven