Veertigdagentijd challenge – week 7

De kracht van verhalen: relativeren

Het is alweer week 7, de laatste week van de veertigdagentijd challenge. Nu denk je misschien: ‘Week 7, waar is week 6 dan?’ Het klopt, vorige week waren we er even tussenuit. Hopelijk heb je zelf wel genoeg verhalen en verdieping kunnen vinden.

Het centrale verhaal in deze laatste week is natuurlijk het Paasverhaal. Het is een groots verhaal met een diep lijden. Een verhaal waar we deze week niet mee gaan concurreren.

In plaats daarvan geven we je wat verhalen mee voor ná deze challenge. Voordat je weer meegezogen wordt in de mallemolen van het nieuws, hier wat artikelen ter relativering. Mensen zijn niet per se goed óf slecht, en activiteiten als ‘niksen’ zijn lang niet zo negatief en simpel als we misschien denken.

Heb je meegedaan met deze challenge, dan lezen we graag hoe jij het hebt ervaren. Was het vol te houden? Wanneer vond je het moeilijk? Hoe is het je bevallen? Wat is je opgevallen? Wat neem je uit de challenge mee?

Leestip

Kijktip

  • Bela Bela – What keeps mankind alive; Deze documentaire van Marjoleine Boonstra vertelt het verhaal van vier dichters die onder moeilijke levensomstandigheden hun verbeeldingskracht hebben ingezet om te overleven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven